Superstock race verslag


Superstock de knaller van de dag.                                    DATUM:  1/1/..

 

Superstock de knaller van de dag. De Superstock is op dit moment de snelste klasse in Nederland, waarin het alleen maar close racing is. In de trainingen was Bert Klompmakers absoluut de snelste, hij bracht het ronderecord op Eemshaven naar 1.29.6, er was nog nooit onder 1.30 gereden.

De wedstrijd ging onder een blauwe hemel van start en het was direct spektakel, Robert van der Molen komend vanaf een vierde start plaats vanaf de tweede rij pakte kop start. Direct gevolgd door Bert Klompmakers en Paul Mooijman. Het was twee ronden stuivertje wisselen totdat er een ronde vlag situatie was.

Achterin bij post 9 remde Robert Menzen te laat en hij knalde bij Bertus Folkertsma binnen. De rijders waren verder OK alleen een aardig pakje schade. De race werd 3 ronden ingekort en we kregen een nieuwe start. Robert van der Molen kon zijn snelle start niet helemaal herhalen. Bert Klompmakers was nu het snelste vertrokken gevolgd door Andre Coers en Robert van der Molen. Er kwam een kopgroepje van zeven rijders bij elkaar, Bert Klompmakers, Andre Coers, Robert van der Molen, Richard Fluttert, Arno Slabbekoorn, Paul Mooijman en Leon Tijssen. Bijna iedere ronde wisselde de rijders van positie tot vier rondes voor het einde Richard Fluttert aan de leiding kwam. Bert Klompmakers maakte een klein foutje en het gaatje was geslagen. Richard Fluttert gaf de leiding niet meer uit handen en kon vier seconden wegrijden van Bert Klompmakers die nog in een vol gevecht was met de andere rijders. Het bleef tot de laatste bocht spannend wie twee en drie zouden worden maar het waren uiteindelijk Bert Klompmakers en Andre Coers die twee en drie verder gevolgd door Arno Slabbekoorn en Paul Mooijman die vier en vijf werden. In het gevecht voor de zesde plek versloeg Robert van der Molen Leon Tijssen met 7/100. Achtste werd Bob Withag, gevolgd door Henry Minnen op negen en Lee Bootsman op een tiende plaats. De uiteindelijke officieele uitslag liet tot half zeven op zicht wachten i.v.m. een protest wat was ingediend tegen één van de rijders zijn motor maar de uitslag bleef hetzelfde.

De eerste tien reden allen op Suzuki en komend Pinksterweekend in Oss zal het voor de mannen een hele klus worden de zware zeer snelle Suzuki’s op de baan te houden. Maar dat het spannend wordt en heel close is nu al zeker. We schatten dat er straks weer tien rijders binnen een seconden van elkaar zitten.